Spring naar content

De Piet Roordakliniek

De Piet Roordakliniek is een forensische verslavingskliniek en biedt plaats aan cliënten die langdurig verslaafd zijn, veelvuldig met justitie aan in aanraking komen en daarnaast vaak nog meer problemen ervaren op andere levensgebieden. 

Onze doelgroep kenmerkt zich door problematiek op verschillende gebieden, namelijk persoonlijkheidsproblematiek (met name antisociale persoonlijkheidsstoornis), verslaving, criminaliteit en psychiatrische problematiek.

De Piet Roordakliniek bestaat uit twee locaties:

  • Locatie Zutphen heeft een gesloten behandelaanbod (beveiligingsniveau 3) en biedt een veilige start van de behandeling en mogelijkheid tot onderzoek op motivatie en behandelbaarheid. Locatie Zutphen biedt ook een besloten behandelaanbod (beveiligingsniveau 2), waarin je iets vaker buiten de kliniek mag oefenen in de behandeling. Voor de gesloten en besloten behandeling zit je gemengd met elkaar op een afdeling. Daarmee kun je profiteren van elkaars ervaringen, zowel terugkijken (waar kom ik vandaan), als vooruit kijken (wat kan ik bereiken).
  • Locatie Apeldoorn biedt een open behandelsetting (beveiligingsniveau 1), veelal als vervolgbehandeling na verblijf in Zutphen en gericht op resocialisatie. 

Je kunt instromen op het voor jou geschikte beveiligings- en zorgzwaarte niveau. Het totale traject biedt ruim 80 behandelplekken.

Locaties tijdens behandeling 

De behandeling in de kliniek vindt plaats op twee locaties. Afhankelijk van hoeveel behandeling en beveiliging je nodig hebt, kun je op verschillende momenten starten. Bijna altijd zul je starten in Zutphen, dit is een locatie met meer beveiliging. De vervolg locatie is in Apeldoorn.

Je wordt aangemeld met een ‘indicatiestelling’, hierin staat welke vorm van beveiliging en behandeling nodig is. Tijdens de behandeling, in overleg met bijvoorbeeld de reclassering en de PI, gaan we langzaam afbouwen naar meer vrijheden. Laat je goed informeren wat je startsituatie is, om teleurstellingen te voorkomen. 

Naar het deel behandeling in de kliniek kan het zijn dat er nog genoeg tijd over is binnen je justitiële titel om de behandeling verder te volgen in onze beschermde woonvorm. Mocht dit niet zo zijn, dan zullen we gaan zoeken naar een mogelijkheid in de gemeente van herkomst, dus waar je officieel voor het laatst was ingeschreven. 

Gerelateerd

Behandeling bij de Piet Roordakliniek start bij jezelf. In de Piet Roordakliniek helpen we je stoppen met je middelengebruik. Daarnaast willen we voorkomen dat je weer in de gevangenis belandt.
Over de Piet Roordakliniek De Piet Roordakliniek is een forensische verslavingskliniek en biedt behandeling aan cliënten die veelvuldig met justitie…